19 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024
19 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024

Hilde Van haesendonck: “de Familie-kijkers houden ervan”

Hilde Van haesendonck
Foto: DPG Media

Hilde Van haesendonck was al drie jaar met pensioen toen ze in Familie de rol kreeg van Jenny. Van een bescheiden bijrol groeide de secretaresse uit tot een volwaardig personage in de VTM-serie. Met haar huwelijk met ‘stuntelige Patrick’ als voorlopig hoogtepunt.

Die stunteligheid van Patrick (een rol van Ludo Hellinx) maakte tijdens het burgerlijk huwelijk plaats voor een vertederende lofzang. Maar dat zal van korte duur zijn: “We proberen dat pummelige karakter van Patrick er zo veel mogelijk in te houden, want kijkers houden ervan én kunnen erom lachen. Belangrijk in deze tijden van beproeving,” vertelt de actrice in Dag Allemaal.

Hilde Van haesendonck geeft echter toe dat ze het zelf ook wel moeilijk heeft met al die veiligheidsmaatregelen op de set van Familie. “Ik vind het zo vervelend praten als je iemands mond niet kan zien,” kaart de actrice het probleem van de mondmaskers aan.

Maar de maatregelen zijn hoogstnoodzakelijk. “Om te vermijden dat we nog een keer zouden stilvallen. Daarom hebben we op de set zo weinig mogelijk contact. Op het werk is Ludo trouwens de enige persoon die ik aanraak. Wij hebben alle vertrouwen in elkaar dat we ook buiten de set heel voorzichtig zijn,” aldus Hilde Van haesendonck in Dag Allemaal.

Showbizznieuws 24/7