8 °C Antwerpen, BE
woensdag 21 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
woensdag 21 februari 2024

Hilde Gijsbrechts toont haar goede hart 

Hilde Gijsbrechts maakt opvallende keuze

Hilde Gijsbrechts
Foto: DPG Media

Hilde Gijsbrechts, vroeger bekend als Elke in ‘Wittekerke’, heeft haar acteercarrière verruild voor een leven als thuisverpleegkundige; dat schrijft Primo. 

Deze drastische carrièreswitch kwam na het persoonlijke verlies van haar vader. Geïnspireerd door de zorg voor haar vader en de ervaring van haar zus in de palliatieve zorg, besloot Hilde om zich volledig te heroriënteren. De opleiding tot verpleegkundige was intensief, vooral met jonge kinderen thuis, maar Hilde zette door en specialiseerde zich verder in palliatieve zorg, wondzorg, pijnbestrijding en diabetologie. In haar werk ervaart ze dagelijks veel liefde, respect en dankbaarheid, wat haar veel voldoening geeft. Hilde benadrukt dat ze als verpleegkundige meer voldoening haalt uit haar werk dan als actrice, ondanks de emotionele uitdagingen die de job met zich meebrengt. 

Ze geeft toe dat het soms moeilijk is om haar werk niet mee naar huis te nemen, maar haar empathische aard helpt haar om dicht bij haar patiënten te staan en hen de best mogelijke zorg te bieden.

Showbizznieuws 24/7