15 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024
15 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024

Hilde Gijsbrechts openhartig over haar grote ommezwaai 

Hilde Gijsbrechts ondergaat grote veranderingen

Hilde Gijsbrechts
Foto: DPG Media

Hilde Gijsbrechts, ooit schitterend op het kleine scherm als Elke in ‘Wittekerke’, heeft de acteerwereld achter zich gelaten voor een carrière als thuisverpleegkundige; dat schrijft Primo.

Deze opmerkelijke carrièreswitch kwam tot stand na het overlijden van haar vader in 2006, een gebeurtenis die Hilde inspireerde om in de palliatieve zorg te werken. Met een bachelor in de verpleegkunde en verschillende specialisaties op zak, vertelt Hilde over de uitdagende, maar ongelooflijk zinvolle wereld van de thuisverpleging. Ze belicht de diversiteit en intensiteit van de zorg, van basiszorg tot complexe medische behandelingen en palliatieve zorgen. Hilde erkent de emotionele uitdagingen van haar beroep en de moeilijkheid om werk en privé gescheiden te houden, maar vindt troost en voldoening in de nauwe band met haar patiënten. 

Hoewel ze soms nog op de planken staat, voelt ze dat haar huidige rol als verpleegkundige meer betekenis heeft. Haar toewijding aan de zorg en haar gezin is duidelijk: Hilde leeft voor het moment en streeft ernaar om de mensen om haar heen gezond en gelukkig te houden, ver weg van het materialistische.

Showbizznieuws 24/7