0 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024
0 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024

Het curriculum vitae van kersvers VRT-weervrouw Jacotte Brokken

Een bijzonder parcours

Foto: VRT

Op 3 april debuteerde Jacotte Brokken voor het eerst als nieuwe weervrouw op het VRT-scherm. Daarmee trad ze, letterlijk, in de voetsporen van Frank Deboosere, het weermonument dat na 36 jaar met pensioen ging. 

Al benadrukt ze in Het Laatste Nieuws dat ze Frank niet vervángt: “Dat kan niet, dat gaat niet. Frank is weg en ik ben de volgende in het rijtje. Dat is het. Als ik er anders over zou nadenken, zou ik er alleen maar stress van krijgen”, klinkt het.

Jacotte leek dan ook allesbehalve voorbestemd om Vlaanderen nieuwste weergezicht te worden. Ze studeerde immers chemie en ging ook aan de slag in die sector. Een keuze uit werkzekerheid, zo vertelt ze. Al bleef het knagen dat ze daar maar weinig met haar creatieve kant kon uitpakken. De eerste drie jaar van haar carrière deed Jacotte haast niets anders dan jobhoppen: ze gaf les, deed onderzoek en werkte in de chemische industrie. Tot ze wetenschapscommunicatie ontdekte en video’s over wetenschap begon te maken: “Daarna heb ik een postgraduaat digital content creation gevolgd, waarna ik in 2018 bij de VRT terechtkwam”, klinkt het. En de rest is geschiedenis.

Showbizznieuws 24/7