17 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024
17 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024

Heeft weekblad onbewust aandeel in de dood voor de dood van Yasmine?

Foto: Photo News

Afgelopen verscheen het boek ‘Schaduwdanser’ van Tineke Van den Eynde, ooit showbizzjournaliste voor Tv Familie. In deze autobiografische roman vertelt Tineke haar levensverhaal, ook haar leven als showbizzjournaliste. Dat werk confronteert haar met een nieuw soort terreur: dat van de jacht op het privéleven van de bekende Vlamingen ten faveure van de verkoopcijfers. In het boek komt ook de betreurde Yasmine aan bod. Aan Gazet Van Antwerpen vertelde Van den Eynde dat haar dood er bij de journaliste stevig heeft ingehakt. “De presentatrice benam zich van het leven één dag nadat een directe collega een vernietigend stuk over haar had gepubliceerd. Toen de officiële mededeling van het overlijden op de redactie binnenkwam, ben ik naar de inkomhal gerend om zuurstof te happen. De adjunct-hoofdredacteur, die getuige was van mijn ontzetting, drukte mij toen op het hart dat de pers niet verantwoordelijk kon worden gesteld voor daden van bekendheden. Daar denk ik toch anders over”, vertelt Tineke Van den Eynde in Gazet Van Antwerpen.

Tineke werkt ondertussen al jaren niet meer voor het weekblad. Gedurende de jaren dat zij er actief was, bracht zij verschillende primeurs naar buiten. “Ook ik heb schandaalverhalen gepubliceerd en het overspel van bekende topsporters gelekt. Mede door mijn toedoen moeten hun kinderen nu opgroeien in een verscheurd gezinspatroon. Dat ik me daaraan heb bezondigd voor de commerciële belangen van een persmagnaat, kwelt mij”, besluit zij in Gazet Van Antwerpen.

Uiteindelijk zou Van den Eynde bij Tv Familie aan de deur gezet worden omdat zij omwille van het mama worden parttime wou gaan werken.

Koop hier deze release

Showbizznieuws 24/7