11 °C Antwerpen, BE
zaterdag 21 mei 2022
11 °C Antwerpen, BE
zaterdag 21 mei 2022

Guillaume Devos: “Naar mijn centen kan ik fluiten, maar ik wil wel gerechtigheid”

Guillaume Devos: “Naar mijn centen kan ik fluiten, maar ik wil wel gerechtigheid”

Foto: VTM

Boos, kwaad, woedend, teleurgesteld in zijn medemens. Die gevoelens staken onlangs de kop op bij Guillaume Devos. De tv- en theateracteur, die we nog kennen door zijn rol als Pierrot Van den Bossche in ‘Familie’, werd recent het slachtoffer van een oplichter. Nu de gemoederen wat bekoeld zijn, doet hij zijn verhaal in Primo.

“Het begon allemaal met een mail van een oudere collega. Die vroeg me om voor hem iTunes-giftcards aan te kopen om een goed doel rond kansarme kinderen in Ronse te steunen. Natuurlijk ging ik daar met veel plezier op in”, vertelt de benadeelde acteur.

Even later, toen Guillaume aan zijn bevriende collega het geld terug vroeg, kwam die uit de lucht vallen. Hij had helemaal geen weet van verstuurde mails en van het goede doel dat daarin voorkwam. 

Naar eigen zeggen is Guillaume kwaad op zichzelf dat hij het niet sneller doorkreeg. “Tot driemaal toe vroeg de oplichter mij om meer giftcards te kopen. Het geld zou zijn collega ‘morgen wel terugstorten’, maar toen dat niet leek te gebeuren rook ik onraad.”

De boze acteur ging aangifte doen tegen de oplichter, maar heeft weinig hoop op een terugbetaling. “Ik verwacht niet dat ik mijn geld ga terugzien, maar ik hoop wel dat gerechtigheid geschiedt.”

Showbizznieuws 24/7