14 °C Antwerpen, BE
dinsdag 21 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
dinsdag 21 mei 2024

Gers Pardoel onder vuur na oproep coronamaatregelen te negeren

Foto: VTM

In Nederland is heel wat heisa ontstaan omtrent een actie waarin Bekende Nederlanders oproepen om de door de regering uitgevaardigde coronamaatregelen niet meer na te leven. Onder andere Jebroer, Gers Pardoel en Famke Louise hebben met de hashtag #Ikdoenietmeermee opgeroepen om geen mondmaskers meer te dragen en alle anderen maatregelen met de voeten te treden.
Dit kan niet langer zo. Wij staan voor een goede volksgezondheid, maar de maatregelen rammelen aan alle kanten. Onze ouderen worden vergeten, onze economie staat op instorten, menselijk gedrag wordt strafbaar gesteld en hoe zit het met de toekomst van onze kinderen?

“Wij willen duidelijkheid. Wij zijn niet gek. Wij hebben het afgelopen half jaar moeten toekijken hoe we steeds verder achteruit gaan. Daarom eisen wij eerlijkheid en transparantie”, schrijft Pardoel op Instagram. “Wat is het nut van niet-medische mondkapjes en de 1,5 meter? Hoe betrouwbaar is de PCR test en waarom stemt de overheid tegen een onderzoek? Waarom worden kritische artsen de mond gesnoerd?”, vraagt hij zich af.
Pardoel stelt zich heel wat vragen bij het nut van de maatregelen, want volgens hem is het niet duidelijk of al die maatregelen wel nuttig zijn. “Angst is de grootste onderdrukker van het immuunsysteem. Hoe kun je dan rechtvaardigen dat je mensen massaal bang maakt? Waar is de griep gebleven? Hoe dodelijk is dit virus? Dit is slechts een fractie van onze vragen”, klinkt het.

Uiteraard zijn er heel wat mensen die achter Pardoel staan en de actie mee ondersteunen, maar er zijn mensen die niet begrijpen wat Pardoel en de andere Bn’ers bezielt. Journalist Jack van Gelder heeft naar eigen zeggen plaatsvervangende schaamte. “Iedereen heeft recht op zijn of haar eigen mening maar als iemand van deze “actiegroep” corona zou krijgen moet er ook geen aanspraak gemaakt worden op medische hulp of ,erger nog, IC zorg”, schrijft van Gelder op Twitter.

Showbizznieuws 24/7