17 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024
17 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024

gala brengt eerste single ‘contagious’ uit

Foto: VTM

De 15 jarige gala heeft haar eerste single “contagious” klaar die ze eigenhandig mee geschreven heeft en waarvan de productie in handen was van Yong Yello (Glints, Noémie Wolfs) en Jeroen Swinnen (Balthazar).

gala overtuigde het grote publiek van The Voice Kids Vlaanderen week na week en werd dan ook terecht uitgeroepen tot winnares van de wedstrijd. Gisteravond haalde ze moeiteloos de finale in de show met haar eigenzinnige versie van Elton John’s “Yellow Brick Road” en Adele’s “To Make You Feel My Love” .

“Elke dag zie ik mensen die zichzelf niet accepteren, liefhebben of een tekort aan zelfvertrouwen hebben. Het is heel normaal om aan jezelf te twijfelen, maar je moet het niet doen omdat iemand anders zei dat je niet genoeg was. We zijn niet lelijk, we denken ‘lelijk’. Ik schreef ‘contagious’ om mensen een opkikker te geven. Je kunt het in je kamer zingen en misschien voel je je dan beter over jezelf. Iedereen kan er een persoonlijke betekenis in vinden.”

Het nummer ‘contagious’ bevat vele lagen. De sfeer in het liedje verandert heel snel en dat is ook de manier waarop de dingen in het leven gaan. De intro is gebaseerd op Brahms Intermezzi Op. 117 No.2. Elke keer als ik dat liedje hoor, huil ik. Het refrein is erg vrolijk, open, je bloeit ervan open. Maar dan komt de twijfel, de woede. Deze situaties laten ook zien hoe het leven is, onze gedachten, onze emoties.”

Ondanks haar prille leeftijd heeft gala al een heel unieke en eigen leefwereld, die zowel donker als kleurrijk kan zijn en ja, ze stààt er. Een talent om op de voet te volgen!

gala groeide op in een artistieke familie als dochter van de multidisciplinaire hedendaagse kunstenaar Robert Aliaj Dragot (eveneens een succesvol zanger in de jaren ’70 en ’90 en voormalig jurylid van Gjeniu – het Albanese equivalent van The Voice) en de literaire historica en vertaalster Mimosa Dino. Haar entourage moedigde haar aan om haar dromen te realiseren door haar leven op te bouwen rond muziek, film, design, literatuur en beeldende kunst.

Sinds haar kinderjaren heeft ze zich ontplooid als model en actrice, en deed ze mee in verschillende reclames en kortfilms, waaronder een kleine rol in “Potiche” van François Ozon.

gala brengt nu, na haar glansrijke overwinning van The Voice Kids Vlaanderen 2020, haar eerste single “contagious” uit via Universal Music Belgium.

Showbizznieuws 24/7