6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024
6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024

Francisco Schuster: “Die kant zie je dan pas naar boven komen”

Eerst is hij heel stil

Foto: VTM

Hij was pas amper 15, maar toch deed Francisco Schuster auditie voor ‘#LikeMe’. Hij had zich opgegeven voor de rol van Vince en herinnert zich de auditie als een heel gekke auditie.

“De auditie ging goed en ’s avonds kreeg ik een mail dat de makers onder de indruk waren, maar dat ze me niet als Vince zagen. De rol van Yemi is speciaal voor mij bedacht”, zegt Fran in De Morgen.

Francisco is altijd enthousiast en is altijd positief. Maar dat is niet hoe het gaat aan het begin. Dan is hij vaak de stille van de groep. “Mijn extraverte kant krijg je pas te zien als ik op mijn gemak ben, en dat was ik bij #Likeme. Vroeger kreeg ik vaak te horen dat ik te luid was, dat mensen hoofdpijn van me kregen. Bij #Likeme heb ik me nooit hoeven te verantwoorden voor wie ik ben. Heel fijn vond ik dat.”

Schuster werkt hard aan zijn carrière als acteur, maar ook als zanger. Vorig jaar verscheen zijn allereerste solosingle ‘Alleen’. Ook hij kiest voor het Nederlands, net zoals zijn andere collega’s van ‘#LikeMe’. Daarmee komt hij toch een beetje in hun vaarwater.

“Net daarom heb ik het lang niet aangedurfd. Ik heb er jaren in stilte van gedroomd om muziek te maken, maar het laatste wat ik wilde horen, was dat ik de zoveelste acteur van #Likeme was die het ook eens zou proberen. Het zijn net Pommelien, Camille en Maksim (Stojanac, JVL) die me hebben gezegd: ‘Fran, doe, dat gewoon.’ Maar om op je vraag te antwoorden: ik ben het Nederlands gaan waarderen tijdens de opnames van #Likeme. Zonder die reeks zou ik voor het Engels zijn gegaan. Misschien verander ik nog van taal, als ik op een dag wil breken met alles wat ik daarvoor heb gedaan. Ik ben nog zo jong, wie weet waar ik nog allemaal aan begin?”

Showbizznieuws 24/7