12 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024
12 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024

Frances Lefebure: “ik ben altijd al heel gevoelig geweest voor de problemen van een ander”

Foto: VTM

Frances Lefebure zamelde met Make Belgium Great Again een recordsom in voor kinderen die in armoede leven. Nochtans was het voor Frances een relatief onbekend gegeven voor ze eraan begon.

“Omdat kinderarmoede te weinig in de aandacht komt. Je denkt snel dat die kindjes het louter financieel moeilijk hebben, maar het probleem is veel breder”, verduidelijkt Frances Lefebure in Story.

“Het vertrekt wel vanuit geld, maar het heeft verstrekkende gevolgen op het vlak van sociale uitsluiting en ontwikkeling. Bij kleine kindjes kan het zelfs leiden tot hersenachterstand”, benadrukt Frances het belang van de actie.

“Ik ben altijd al heel gevoelig geweest voor de problemen van een ander en zeker als het om kinderen gaat”, onthult Frances in het weekblad. “Zij zijn onze toekomst en elk kind zou het goed moeten hebben.”

Frances geeft toe dat haar hart breekt als ze hoort dat een moeder honger lijdt omdat ze eerst eten geeft aan haar kinderen en er nadien niets meer over is voor haar. “Dan word ik heel stil. En droevig. Misschien ben ik wat naïef, maar ik had niet gedacht dat dat nog kon in België”, geeft Frances Lefebure grif toe in Story.

Showbizznieuws 24/7