Evi Hanssen over het opvoeden van kinderen: “ouder zijn is vermoeiend, niet moeilijk”

ByLien Van Doorslaer

15 februari 2021
Foto: VTM

Evi Hanssen noemt haar zonen Mac en Scout haar grootste geluk. Als mama geeft Evi zichzelf een dikke tien op tien. “Ik snap niet waarom iedereen zich altijd zo voorzichtig uitspreekt over het ouderschap. 99,9 procent van de ouders doen echt wel wat ze denken dat goed is, hè. Of dat hét goede is, daar heeft iedereen een andere mening over. Maar laat ons stoppen met vergelijken en onszelf afvragen of je iets fout doet”, vertelt Evi Hanssen in Story.

Evi Hanssen maakt zichzelf geen illusies: “Over twintig jaar zullen mijn kinderen zeggen wat ik goed heb gedaan en wat niet. Ik zeg niet dat ik de perfecte moeder ben, maar op dit moment ben ik de beste moeder die ik voor mijn kinderen kan zijn, en daar sta ik met al mijn kracht in.”

Evi Hanssen wil niet gehoord hebben dat het ouderschap moeilijk is. “Chinees leren of kwantumfysica: dat is moeilijk. Ouder zijn is vermoeiend”, verduidelijkt Evi haar standpunt in Story. Vooral het slaaptekort als de kindjes klein zijn, speelde Evi parten. “Onderbroken nachten leiden tot slaaptekort en dat is heel heftig”, herinnert Evi Hanssen zich.

Maar die fase ligt ondertussen achter zich en dankzij haar zonen leert Evi elke dag dingen over zichzelf. En ook Evi zelf weet natuurlijk maar al te goed wat ze haar kroost wil meegeven: “dat het leven een oceaan is van mogelijkheden. Je kiest zelf welke richting je uitgaat en moet ook de consequenties aanvaarden. De goede en minder goede. Maar vooral: durf te leven”, deelt Evi Hanssen de levenswijsheid die ze Mac en Scout wil meegeven.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen