Erik Van Looy: “Toen Radzinski kwam, verhuisde ik naar de bank”

Foto: VTM

Tijdens opnames voor filmprojecten is hij uitermate professioneel als regisseur, bij ‘De Slimste Mens’ is hij de grappige moderator van dienst. Erik Van Looy is van veel markten thuis. Om zijn fysieke conditie te onderhouden, speelt hij tijdens weekends bij de veteranen van SK Muggenberg. Hij vertelt meer over zijn sportieve activiteiten in Gazet Van Antwerpen.

Al 41 jaar voetbalt Erik af en aan voor SK Muggenberg. Zijn voetbalcarrière begon hij er op zijn 19de. Samen met ploegmaat en goede vriend Kevin Janssens maakte hij er het middenveld onveilig. Toen de ploeg op een dood spoor leek te zitten, kwamen ze met een idee op de proppen. “Kevin en ik gingen op zoek naar enkele oude profvoetballers uit het Antwerpse en vroegen hun om bij ons te komen spelen. En dat leken ze ook wel te zien zitten”, aldus Van Looy.

Plots kwam er versterking van ex-toppers als Rudi Smidts, Tomasz Radzinski, Rudi Taeymans, Cisse Severeyns, Darko Pivaljevic en Jonas De Roeck. Het kleine Antwerpse ploegje kreeg op die manier plots een enorm boost, maar dat ging ten koste van Erik zelf. “Toen Radzinski kwam meespelen, verhuisde ik naar de bank. Ik viel nog wel in als hij moe werd, maar dat gebeurde eigenlijk zo goed als nooit”, grapt Van Looy.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen