8 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024

Erik Van Looy te zien in Nederlandse versie van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’

Erik Van Looy te zien in Nederlandse versie van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’

Foto: VTM

Jan Verheyen gaat zeker kijken

Bij ons is Erik Van Looy de presentator van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’, maar in Nederland is hij binnenkort zelf kandidaat aan het programma. Je zou bijna denken dat het als presentator van de quiz niet kan misgaan en dat hij de wedstrijd op één been wint, maar dat valt voorlopig nog af te wachten.

‘De Slimste Mens Ter Wereld’ is niet zoals bij ons een luchtige quiz met een serieus kantje. Dat was het vroeger in Nederland ook, maar het is de laatste tijd erg veranderd. De quiz is heel erg serieus geworden en als we Jan Verheyen mogen geloven heeft het programma ook een ietwat saaie presentator gekregen.

Jan Verheyen is naast Erik Van Looy de enige Vlaming die ooit aan de Nederlandse quiz heeft mogen deelnemen. Hij weet dus hoe het er in beide versies aan toegaat.

“Ik ben benieuwd naar de verstandhouding met jurylid en historicus Maarten Van Rossem. Hij is een verzuurde, betweterige oude man. Erik komt dus in en totaal andere show terecht. Maar hij is inmiddels zo ervaren. Hij zal die ook wel naar zijn hand zetten”, klinkt het bij Jan in Tv Familie.

Een Belg die deelneemt aan een Nederlandse quiz, Jan vindt dat bijzonder dapper. “Al denk ik dat hij in de eerste aflevering wat gespaard zal worden en wellicht geen vragen over Nederlandse parlementsleden en zo zal krijgen. Daarna wordt het volgens mij een ander paar mouwen. En dan is het als Belg niet meer evident. Daar zou Erik zich maanden van te voren voor moeten bijscholen. Waar moet hij dan zijn voordeel uit halen?”

Showbizznieuws 24/7