9 °C Antwerpen, BE
woensdag 21 februari 2024
9 °C Antwerpen, BE
woensdag 21 februari 2024

Erik Van Looy: “Ik hang met haken en ogen aan elkaar”

“Sinds de komst van Tomasz Radzinski op mijn positie is mijn deelname aan wedstrijden eerder beperkt”

Foto: VTM

De 61-jarige Erik Van Looy is bij het grote publiek bekend als filmregisseur en als quizmaster van het populaire televisieprogramma ‘De Slimste Mens’. Hij heeft al jaren een erg druk professioneel bestaan, maar heeft wel een goede uitlaatklep.

Om zijn conditie op peil te houden, is hij tijdens weekends actief op het voetbalveld. Van die hobby neemt hij binnenkort afscheid. Hij vertelt er meer over aan Gazet Van Antwerpen.

Al 41 jaar voetbalt hij af en aan voor SK Muggenberg, waar hij ondertussen al een tijdje doorgeschoven is naar de veteranen. Samen met bevriend acteur en ex-ploegmaat Kevin Janssens rekruteerde hij een hele resem voormalige profvoetballers om zich bij zijn team aan te sluiten en de ploeg naar een hoger niveau te tillen. “Sinds de komst van Tomasz Radzinski op mijn positie is mijn deelname aan wedstrijden eerder beperkt. Maar goed ook, want ik hang nog met haken en ogen aan elkaar”, lacht van Looy.

Erik had zich steeds voorgenomen om op zijn 60ste te stoppen als amateurvoetballer, en die tijd lijkt nu gekomen. Na de aankomende bekerfinale zet hij er een streep onder.

“Vroeger noemden ze mij vanwege mijn snelheid ‘het jachtluipaard’, vandaag noemen ze mij nog enkel ‘lui paard’ “, grapt hij. “Ik kan ook niet meer gaan lopen zoals vroeger. Dan krijg ik iets aan mijn hamstrings en kan ik geen matchen spelen”, aldus Erik.

Showbizznieuws 24/7