19 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024
19 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024

Eddy Planckaert verrast: “wij vieren kerstmis nooit op 25 december”

Eddy Planckaert
Foto: Photo News

Ook voor de Planckaerts heeft het coronavirus roet in het eten gegooid. Normaal vieren zij Kerstmis en Nieuwjaar met hun gasten in de chambres d’hôtes, maar die is nu gesloten omwille van de pandemie. De familie moet de feestdagen nu in hun eigen bubbels vieren. Al geeft Eddy toe dat ze Kerstmis eigenlijk nooit op 25 december vieren…

“Klopt, met de feestdagen hebben we altijd 70 tot 80 gasten in de chambre d’hôtes. Wij zijn dan de hele tijd bezig, maar we eten intussen ook wat hapjes en we maken veel plezier in de keuken, hoor”, voegt de pater familias eraan toe in Dag Allemaal.

“Voor ons als familie is het eigenlijk het hele jaar kerst,” lacht Eddy. “Maar Kerstmis zelf vieren wij dus op een andere dag: na de feesten gaan we altijd een dag of vier weg met de familie, naar zee of zo. Dan is het óns feest”, verduidelijkt Eddy Planckaert. Al is zo’n uitstap dit jaar uitgesloten. En dat valt Eddy zwaar.

“De kinderen zie ik geregeld op ’t werk, maar de kleinkinderen…. Dat we niet allemaal samen zijn, da’s toch wel een groot gemis.”

Showbizznieuws 24/7