20 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024
20 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024

De grootste angst van VTM-journaliste Hannelore Simoens

Haar vriend heeft er gelukkig minder last van

Foto: VTM

Ze nam deel aan het VTM-programma ‘Special Forces’, waarin tien BV’s en een Bekende Waal een loodzware training ondergingen van de elitetroepen van het Belgische leger. Helaas moest VTM Nieuws-journaliste Hannelore Simoens het trainingskamp noodgedwongen verlaten nadat haar rug een hardnekkige dienstweigeraar bleek.

Toch is pijn niet haar grootste bron van angst, zo vertelde ze aan Humo voor de rubriek ‘De 7 Hoofdzonden. Wat dat dan wel is? Armoede, zo blijkt: “Ik heb een enorme angst om arm te worden. Ik hoef niet per se heel veel centen te verdienen, maar ik ben wel bang voor financiële risico’s”, legt ze uit. “Ik ben jarenlang heel gierig geweest. Nu, ik kan wel als excuus inroepen dat dat gewoon nódig was. Ik vond het al spectaculair toen mijn lief en ik zelf genoeg euro’s bij elkaar gespaard hadden om een lening te krijgen”, vervolgt Hannelore. “En vervolgens was er de lichte paniek omdat al dat geld plots weg was”, lacht ze.

De journaliste heeft het geluk dat haar vriend Mathias die angst voor armoede helemaal niet in zich draagt, en dus ook minder verkrampt naar hun bankrekening kijkt. “Gelukkig blijkt zijn houding een béétje besmettelijk”, grinnikt Hannelore.

Showbizznieuws 24/7