24 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024
24 °C Antwerpen, BE
maandag 24 juni 2024

David Dehenauw: “Mensen begrijpen dat ik er niks aan kan doen”

Leuk is het niet

Foto: VTM

We moeten allemaal toegeven dat we de vele regen een beetje beu zijn. We zijn mei en hebben nog maar een vijftal dagen echt mooi weer gehad. Maar ook weerman David Dehenauw had het liever anders gezien.

Hij krijgt wel eens negatieve reacties op sociale media over het weer, maar reacties met veel uitroeptekens, dat gebeurt gelukkig zelden.

“Mensen beseffen ook wel dat ik niets kan doen aan het slechte weer. Wanneer een voorspelling niet uitkomt, zal iemand daar al eens een allusie op maken, maar ik word zelden gehekeld. Wanneer dat wel gebeurt, heeft dat meestal te maken met het klimaatvraagstuk. Als ik met dat onderwerp te gast ben in een actuaprogramma, komen er al reacties nog voor ik zelfs maar een woord heb gezegd”, zegt David in Het Laatste Nieuws.

David woont in het populaire Blankenberge en als hij daar rond loopt, wordt hij ook wel eens aangeklampt door mensen.

“Maar dan vragen ze me meestal om een selfie. In mijn gezicht klagen ze zelden over het weer. Ik ben ook het type dat zich niet met andermans zaken bemoeit. Ik geef gewoon het weer, op wetenschappelijke basis. Ik heb geen verborgen agenda.”

Showbizznieuws 24/7