Clara Cleymans over zaak De Pauw: “dat is nooit hun bedoeling geweest”

Foto: VTM

Clara Cleymans getuigde als actrice al snel over haar eigen #MeToo-ervaring toen de hele beweging losbarstte. “Ik voelde meteen: ik heb hier iets over te zeggen”, vertelt de actrice in Humo.

“Had ik gezwegen, dan had ik mezelf verloochend; er waren allerlei stemmen te horen in het debat, de ene al luider dan de andere, maar ik had het gevoel dat mijn verhaal ontbrak: ik ben ergens slachtoffer van geweest, maar ik voel met niet het slachtoffer van een slechte man. Ik ben ook niet boos”, herhaalt Clara Cleymans haar standpunt.

“Nochtans werd ze als jonge actrice tegen haar zin meegenomen naar de hotelkamer van een regisseur. “Het is niet mijn stijl op mensen te schieten. Boosheid is altijd gericht tégen iemand, terwijl een mens maar ten dele verantwoordelijk is voor zijn daden. We zijn allemaal de speelbal van ons verleden, onze opvoeding, de tijdsgeest, de kansen die we kregen… Ik heb die regisseur nooit willen outen.”

En daar wil Clara Cleymans toch ook een punt duidelijk maken over de zaak De Pauw: “Het is die vrouwen er nooit om te doen geweest Bart De Pauw te doen vallen. Dat wordt in de publieke opinie weleens misbegrepen. Ze wilden alleen een bepaald gedrag aan de kaak stellen en dat heeft enorme proporties aangenomen”, aldus Clara Cleymans.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen