8 °C Antwerpen, BE
woensdag 21 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
woensdag 21 februari 2024

Celine Van Ouytsel: “Blijf dan thuis” 

Ze kan er goed tegen

Foto: VRT

Tijdens haar weken als stagiair in het UZ Leuven heeft Celine heel wat erge dingen gezien. De wonden die ze daar te zien kreeg, had ze nooit eerder gezien. Veel van die indrukken nam ze nadien ook meen aar huis. 

Dat had een grote invloed op hoe goed de gewezen miss ’s nachts sliep. Het ging soms ten koste van haar nachtrust. 

“Maar da’s het menselijke aspect, hé. Ik kende na verloop van tijd de patiënten bij naam, ik kende hun verhalen. Ik begrijp wel dat sommige collega’s terugvallen op psychologische begeleiding. Dat is echt nodig. Tegelijk vallen er op zo’n afdeling ook mooie en positieve verhalen te rapen. Dat gaf me dan weer veel vertrouwen, in zowel de mensheid als in het leven. Ik kijk dus zeker niet met een negatief gevoel terug. Ik wil trouwens te allen tijde mijn respect tonen aan die patiënten.”, klinkt het in Tv Familie. 

Niet iedereen zal even enthousiast geweest zijn over het feit dat er plots een BV mee aan hun bed staat om hen te verzorgen. Gelukkig was Celine niet de BV die ook nog eens slecht tegen bloed kon. 

“’Blijf dan thuis’, denk ik dan. Achteraf heeft ‘Een Echte Job’ een invloed gehad op mijn dagelijks leven. Plots was ik tegen familie en vrienden aan het zeggen: ‘Let op voor dit, let op voor dat.’ Zeker met frietketels, die beschouw ik nu écht als levensgevaarlijk.” 

Showbizznieuws 24/7