Cathérine Moerkerke: “ik had een onrust in mij”

© Medialaan/VTM

Cathérine Moerkerke nam onlangs de weekenduitzendingen van VTM NIEUWS over van Dany Verstraeten die de pensioengerechtigde leeftijd bereikte. Het 43-jarige nieuwsanker heeft eindelijk rust gevonden op de nieuwsdienst.

“Ik had een onrust in mij. Ik zat een jaar bij de radio en plots was ik nieuwsanker. Dat ging allemaal héél snel”, verduidelijkt Cathérine Moerkerke in Story waarom ze enkele jaren stopte als nieuwsanker.

“Dat was leuk en interessant en bevredigend, maar tegelijk vroeg ik mij af: ‘Wil ik dit de rest van mijn leven doen?’ Dus ben ik reportages voor Telefacts gaan draaien en heb ik daarna eigen programma’s gemaakt.” En die omwegen waren nodig om zichzelf te vinden, geeft Cathérine Moerkerke toe.

“Nu ik weer ‘die van het nieuws’ ben, voel ik dat die omwegen mij rust en maturiteit hebben gegeven”, aldus Cathérine Moerkerke. “Ik zit op een andere manier achter de nieuwsdesk.”

“Toen ik begon, was ik nog een half kind, nu – althans, dat denk ik graag – voel ik mij ‘voller’. Ik denk dat je met de jaren op de teller toch betrouwbaarder wordt”, besluit Cathérine Moerkerke in Story.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen