4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024
4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024

Birgit Van Mol waarschuwt na akelig voorval: “daar kunnen we niet genoeg op hameren”

Foto: VTM

We kunnen er tegenwoordig niet genoeg op hameren dat je gezondheid het belangrijkste is dat er is, en dat je ook als sporter die zich goed in zijn vel voelt, moet laten controleren op onderliggende kwaaltjes. Dat kan ook Birgit Van Mol beamen.

Toen Otis, Birgits zoon zes was, werd er bij hem een hartprobleem vastgesteld tijdens een keuring. Hij wou heel graag voetballen en wou zich aansluiten bij de plaatselijke voetbalclub. “Daar wilden ze dat hij vooraf een standaard medische check-up zou laten doen bij de huisarts. Die maakte een cardiogram en wat hij daarop zag, baarde hem zorgen. Toen hij ‘s anderdaags langs kwam om de resultaten te bespreken, had hij slecht nieuws”, doet Birgit haar verhaal in Story.

Otis werd nog enkele dagen gemonitord en daaruit bleek dat de jongen aan een ernstige vorm van Wolff-Parkinson-White leed. Dat is een aangeboren hartafwijking. Iets wat niemand in het gezin had zien aankomen. Daarop volgde meteen een operatie. Nu, 10 jaar later heeft Otis geen enkele last meer van de operatie en heeft de familie het hoofdstuk kunnen afsluiten. Toch deelt Birgit haar verhaal graag met de buitenwereld om andere mensen te waarschuwen.

Showbizznieuws 24/7