14 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024

Bart Peeters over broer Stijn: “we moesten rennen voor ons leven”

Foto: Photo News

Stijn Peeters is al sinds hun kinderjaren de reddende engel van Bart Peeters. Tegenwoordig is Stijn de manager van zijn drie jaar oudere broer, maar ook in hun kinderjaren was het Stijn die optrad als de ‘volwassene’ in hun broederband.

Bart Peeters geeft toe dat zijn ‘talent voor realiteitszin vrij klein is’. Om nog maar te zwijgen over zijn organisatorisch vermogen. Zelfs toen Stijn in de laatste kleuterklas zat en Bart al in het derde leerjaar was het Stijn die de leiding nam in de praktische dingen. “Dat ging over de kortste weg naar de school vinden, tonen hoe je een ketting op een fiets legt…” onthult Stijn in Dag Allemaal.

Bart herinnert zich nog een verhaal uit hun jeugd. De broers waren verkleed als de Rode en Groene Ridder en bewogen zich op stokpaardjes in het bos. Maar toen de boswachter hen achterna kwam met een karabijn sloegen de broers op de vlucht.

“Ineens zie ik vanuit mijn ooghoek hoe mijn broer zijn stokpaard in het struikgewas gooit en het op een lopen zet”, herinnert Bart Peeters zich de situatie levendig. “Ik riep: ‘Ben je gek? Te paard zijn we toch veel sneller!’ En Stijn zegt doodleuk: ‘Maar Bart, we zijn voor ons leven aan het lopen. Dan zijn we beter van die houten stokken af.’ Ik ben later gaan beseffen: toen in dat bos heeft onze Stijn de dromer in mij de mond gesnoerd en hij had gelijk. En dat is nu nog altijd zo”, vertelt Bart Peeters in Dag Allemaal.

Showbizznieuws 24/7