9 °C Antwerpen, BE
woensdag 21 februari 2024
9 °C Antwerpen, BE
woensdag 21 februari 2024

Bart Kaëll: “Wij hebben dat nooit zo aangevoeld”

Mensen vonden hen hypocriet

Foto: Wim Dezutter

Terwijl hun vrienden en familie het al lang wisten, heeft het voor Bart Kaëll en Luc Appermont toch dertig jaar geduurd voordat ze met hun relatie naar buiten zijn gekomen. En dat vinden veel mensen wel eens hypocriet.

“Maar wij hebben dat nooit zo aangevoeld. Al was het maar omdat we het niet wegstaken. Onze vrienden wisten ervan, onze ouders ook. We woonden samen, gingen samen op restaurant en als we op reis gingen, zaten we gewoon naast elkaar in het vliegtuig. Alleen, het was een andere tijd. Er was geen internet en journalisten stelden er geen vragen over”, zegt Bart in Het Laatste Nieuws.

Bart vroeg zich wel eens af waarom het bij hen wel geweten moest zijn wat ze samen deden thuis. Uiteindelijk gebeurde het pas in 2010 dat een journalist expliciet vroeg of Bart op mannen viel.

“’Het schijnt dat je op mannen valt?’ Ik heb geantwoord: ‘Het schijnt en de zon schijnt ook.’ Een paar dagen later kreeg ik het artikel ter nalezing terug — dat had ik gevraagd — en de journalist had ervan gemaakt: ‘Inderdaad, ik val op mannen.’ Ik ben meteen naar Luc gegaan. ‘Wat moet ik hiermee?’ ‘Laat maar staan’, zei hij, en daar heb ik geen dag spijt van gehad.”

Showbizznieuws 24/7