17 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024
17 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024

Bart De Pauw doorverwezen naar correctionele rechtbank

Foto: VRT

De Mechelse raadkamer heeft de knoop doorgehakt: Bart De Pauw moet zich voor de correctionele rechtbank gaan verantwoorden voor belaging en elektronische overlast. Meerdere vrouwen hebben zo’n drie jaar geleden bij de preventieadviseur van de VRT hun ervaringen met Bart De Pauw gedeeld. Daarop is men bij de VRT tot stopzetting van de samenwerking overgegaan.

Het parket heeft een grondig onderzoek gevoerd en aan de hand van hun bevindingen heeft de raadkamer beslist om de zaak voor de correctionele rechtbank te brengen. De advocaten van Bart De Pauw kunnen zich daarin volledig vinden. De Pauw zelf was dinsdag niet op de zitting aanwezig.

De programmamaker zou zich volgens de klagers schuldig gemaakt hebben aan grensoverschrijdend gedrag. Het feit dat de zaak van Bart De Pauw doorverwezen is, heeft niets te maken met de schuld of onschuld van de presentator. Het is aan de correctionele rechtbank om daar een oordeel over te vellen. De zaak komt nu op de rol, er zal binnenkort een datum geprikt worden. Mogelijk komt de zaak dit jaar al voor, maar wellicht pas volgend jaar zal er een vonnis volgen.

Eerder deze week raakte bekend dat Bart De Pauw een poging tot bemiddeling heeft geweigerd. De Pauw riskeert een gevangenisstraf van 2 jaar en een boete van 300 euro, te vermenigvuldigen met 8.

Showbizznieuws 24/7