Baba Yega krijgt eindelijk een gezicht!

ByPeter De Smedt

30 oktober 2020
Foto: Baba Yega

Baba Yega heeft eindelijk een gezicht gekregen! In hun nieuwe clip “Halloween” transformeren de leden van de spectaculaire dansformatie in echte mensen. In samenwerking met de internationaal succesvolle DJ duo’s Wolfpack en Bassjackers bracht de bijzondere act Baba Yega vorige week nieuw nummer uit: Halloween. Dat blijkt trouwens erg succesvol te zijn want intussen is “Halloween” al meer dan 100.000 keer gestreamd.

Al jaren heerst er een mysterie rondom Baba Yega. In de jaren dat zij wereldwijd te zien zijn geweest is nooit bekendgemaakt wie er achter Baba Yega verscholen zit. Het is ook nu niet duidelijk of de gezichten die te zien zijn in de clip ook de effectieve leden zijn van de groep.

Halloween
De nieuwe single werd uitgebracht door label Smash The House van DJ’s Dimitri Vegas & Like Mike, die zelf op nummer 1 staan in de ‘DJ Mag Top 100 DJs’ ranglijst. Wolfpack is een Vlaams DJ duo dat internationaal is doorgebroken. Het duo staat op nummer 38 in de lijst van beste DJ’s ter wereld. Het Nederlandse duo Bassjackers is ook internationaal bekend en heeft onder meer samengewerkt met Afrojack, Dimitri Vegas & Like Mike en Martin Garrix. Bassjackers staat op nummer 34 in de ranglijst voor beste DJ’s.

Holland’s Got Talent
Het bijzondere uiterlijk van de Baba’s en de spectaculaire choreografieën wisten dit jaar ook de juryleden van Holland’s Got Talent te verrassen en Baba Yega veroverde een plek in de finale. De finale van Holland’s Got Talent is op 31 oktober om 20:00 uur te zien op RTL 4.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.