4 °C Antwerpen, BE
donderdag 7 december 2023
4 °C Antwerpen, BE
donderdag 7 december 2023

Zo uniek is weergezicht Jacotte Brokken

En dat mag je letterlijk nemen

Foto: VRT

Op 3 april 2023 maakte kijkend Vlaanderen voor het eerst kennis met Jacotte Brokken. De sympathieke, frisse verschijning die als nieuwe VRT-weervrouw in de voetsporen trad van de pas gepensioneerde Frank Deboosere.

Behalve aan een nieuw gezicht, moest Vlaanderen ook letterlijk wennen aan een nieuwe naam: in België zou de naam Jacotte immers minder dan vijf keer voorkomen: Al heel mijn leven vragen mensen mij waar mijn voornaam vandaan komt”, lacht de sympathieke weervrouw, wanneer Het Laatste Nieuws haar ernaar vraagt. “Mijn ouders kenden twee Jacottes, dus zij vonden dat een heel courante keuze. Niet dus. Ik ben nog nooit een naamgenote tegengekomen.”

Maar ze bestaan volgens haar zeker wel. Zo zou de naam in Frankrijk vaker voorkomen: “Ik kreeg ooit een foto doorgestuurd van een café dat ‘Chez Jacotte’ heet. Voor die ingang poseren staat op mijn bucketlist”, lacht ze. “En wie weet breek ik nu een lans voor de naam. Stel je voor: binnen dit en negen maanden, allemaal kleine ‘Jacottekes’.”

Showbizznieuws 24/7