8 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024

Zo tevreden is actrice Ivana Noa over haar lichaam

Herkenbaar

Foto: VRT

Ons lichaam. Veel mensen hebben er een complexe relatie mee. Dat geldt zonder twijfel ook voor onze bekende medemensen. De Morgen vroeg ‘Thuis’-actrice Ivana Noa daarom ongegeneerd naar hoe tevreden zij is over haar lichaam.

“Als ik in de spiegel kijk, ben ik de ene dag al wat tevredener met wat ik zie dan de andere. Zoals iedereen, denk ik”, luidt haar eerlijke antwoord. “Als tiener had ik een complexere relatie met mijn uiterlijk: je krijgt plots puisten, je lichaam verandert buiten je wil om… dat vond ik eigenlijk niet zo fijn.” Vandaag probeert de jonge actrice dan ook van niet naar haar lichaam te kijken als iets wat er op een bepaalde manier moet uitzien, maar eerder als iets wat vooral moet functioneren.

Met schoonheidsidealen is ze totáál niet bezig: “Ik doe wel mijn best om zo goed mogelijk voor mijn lichaam te zorgen”, aldus Ivana. “Gezond eten vind ik belangrijk, en ik doe regelmatig aan sport. Ik vind het interessant om je lichaam op die manier tot het uiterste te duwen. De focus ligt dan veel meer op wat je lichaam allemaal kán, in plaats van aan welke esthetische maatstaven het al dan niet voldoet”, besluit ze.

Showbizznieuws 24/7