8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023
8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023

Zangeres Liliane Saint-Pierre zette bijna een punt achter haar carrière: “Ik wou nooit meer zingen”

Zangeres Liliane Saint-Pierre zette bijna een punt achter haar carrière: “Ik wou nooit meer zingen”

Foto: DPG Media

Zij overwoog drastische beslissing na persoonlijk drama

Het is intussen al meer dan een decennium geleden dat zangeres Liliane Saint-Pierre onverwachts afscheid moest nemen van haar grote liefde Marc Hoyois. Hij overleed in de zomer van 2010 op 64-jarige leeftijd.

Hoewel de pijn om het verlies na al die jaren nog steeds erg voelbaar is, voelt Liliane zich niet meer zo neerslachtig als in de eerste maanden na de dood van haar man. Toen kampte ze zelfs even met zwarte gedachten.

Op een gegeven moment overwoog ze zelfs om een punt te zetten achter haar zangcarrière, zo onthult Liliane in Primo.

“Ik wou niet meer zingen. Nooit meer. En toch is het mijn liefde voor de muziek die me weer op het rechte pad gebracht heeft”, aldus de zangeres.

Haar eerste optreden na Marcs overlijden werd zelfs een van de beste uit haar carrière: “Mijn entourage vertelde me dat ik nooit eerder zo krachtig gezongen had als toen ik na de dood van Marc voor het eerst weer op het podium stond. Normaal gezien was ik altijd gestrest vlak voor ik op moest, maar plots had ik daar geen last meer van. De eerste optredens waren in openlucht. Ik merkte dat ik automatisch naar de hemel zong in plaats van naar het publiek te kijken. Eén of andere innerlijke kracht nam het van me over”

Showbizznieuws 24/7