17 °C Antwerpen, BE
vrijdag 17 maart 2023
17 °C Antwerpen, BE
vrijdag 17 maart 2023

Weduwe Pieter Aspe: “Een deel van mij is met hem gestorven”

“Ik heb wel eens een goeie dag, maar dat is eerder zeldzaam.”

Foto: VTM

Op 1 mei zal het precies een jaar geleden zijn dat de bekende misdaadauteur Pieter Aspe tijdens zijn 68ste levensjaar overleed. Zijn weduwe Tamara is nog steeds erg aangeslagen door zijn dood en vertelt er meer over aan Dag Allemaal.

“Pieter dronk graag alcohol en overdreef daar geregeld in. Maar het was uiteindelijk zijn eigen keuze om te veel te drinken. Ik ben zelf een roker. Als ik ooit longkanker krijg, dan heb ik het over mezelf heen geroepen”, zegt een realistische Tamara.

Dat maakt het verlies van Pieter natuurlijk niet minder dramatisch. “Ik zit nog steeds erg diep, alles doet me aan hem denken. In vergelijking met vroeger ben ik slechts een schim van mezelf.”

Om haar gedachten te verzetten en anderen te sensibiliseren over de gevaren van alcohol, is Tamara bezig met projecten uit te werken rond alcoholverslaving. “Ik wil nu een project uitwerken voor kinderen uit alcoholverslaafde gezinnen en voor zwangere vrouwen met een drankprobleem”, aldus Tamara.

De confrontatie met haar verlies, valt haar telkens zwaar. “Ik heb wel eens een goeie dag, maar dat is eerder zeldzaam. Het voelt alsof er ook een stuk van mezelf is overleden. Ik schep nog weinig vreugde uit het leven”, aldus een geëmotioneerde Tamara.

Showbizznieuws 24/7