18 °C Antwerpen, BE
maandag 10 mei 2021
18 °C Antwerpen, BE
maandag 10 mei 2021

Waarom Miguel Wiels stopt als componist bij K3: “het was tijd dat ik een andere weg insloeg”

Foto: VIER

Na Klaasje vertrekt nu ook componist Miguel Wiels bij K3. 23 jaar en bijna 250 liedjes na ‘Heyah Mama’ stopt de bekende pianist en componist met schrijven voor de groep. In Het Laatste Nieuws legt hij uit waarom.

“Ik had het gevoel dat alles geschreven was, dat elk thema was aangeraakt”, begint Wiels in de krant, “ik had dit gerust nog tien jaar kunnen doen of zelfs langer, maar dan dreigde in mijn ogen het repertoire toch wat minder fris of origineel te worden.”

Miguel Wiels was er vanaf het eerste moment bij. “Ik was bij de audities voor de eerste meisjes en ‘Heyah Mama’, het nummer waarmee het allemaal begonnen is, had ik drie jaar voordien al geschreven in mijn achterkamertje in Beervelde. Het moeilijkste was dus: afscheid nemen van mijn baby.”

Een lege agenda zal hij alleszins niet hebben. Er ligt heel wat op stapel voor Miguel Wiels. “Ik heb onlangs ’24 uur Live’ gedaan, ik ben net 7 weken bandleider geweest op de Nederlandse televisie en ik werk momenteel met mijn goede vriend Niels Destadsbader aan een nieuwe plaat. Hopelijk kunnen we in het najaar ein-de-lijk gaan optreden in het Sportpaleis”, aldus Miguel Wiels in Het Laatste Nieuws

Showbizznieuws 24/7