13 °C Antwerpen, BE
woensdag 12 oktober 2022
13 °C Antwerpen, BE
woensdag 12 oktober 2022

Viv Van Dingenen mocht niet meedoen aan nieuwe tv-serie: “het risico was te groot”

Foto: VRT

Viv Van Dingenen is gekend door haar rollen als Veronique in ‘Thuis’ en Tine Smets in ‘Witse’. De laatste jaren kwam ze wat minder op de voorgrond maar daar had ze een goede reden voor. De actrice leed aan baarmoeder- en eierstokkanker. Toen ze genezen verklaard was, keek ze reikhalzend uit naar een comeback. Tot de verzekeringsmaatschappij bijna roet in het eten gooide.

In 2018 startten de opnames van ‘Glad IJs’, een reeks die binnenkort op Streamz te zien zal zijn. Viv speelt één van de hoofdrollen. “We waren al aan het repeteren toen de productie me plots vroeg om even langs te komen,” vertelt Viv aan De Morgen, “bleek dat de verzekeringsmaatschappij het een te groot risico vond om mij te verzekeren. Ze waren bang dat ik zou hervallen, dat de opnames daardoor vertraging zouden oplopen en dat zij vervolgens voor de kosten zouden moeten opdraaien. Ik kon dus niet meespelen.”

Alle geluk lieten de producers het daar niet bij. Ze wilden Viv absoluut op de set en zetten de verzekeringsmaatschappij onder druk. Na drie maanden onderhandelen ging het licht dan toch op groen. Alle opnamedagen van Viv werden op anderhalve maand gepland, waardoor het risico op herval klein zou zijn. “Ik voelde me ook helemaal niet meer ziek. Integendeel, ik had heel veel energie. Ik wist dat ik het zou aankunnen,” aldus Viv in De Morgen.

Showbizznieuws 24/7