18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 1 oktober 2022
18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 1 oktober 2022

Uma Vandemaele zat vast in Bolivia: “Papa heeft de ambassade moeten contacteren”

Play4

We weten het nog goed, de dag dat ons land op slot ging voor de pandemie. Uma Vandemaele, die we kennen van ‘De Mol’ zat op dat moment in Bolivia toen ze het nieuws vernam.

“Dat was een totale verrassing, want in de tv-journaals hadden ze daar niks van gezegd. We hebben dan in zeven haasten onze spullen gepakt en hebben een taxi naar de luchthaven genomen. Maar daar bleek dat alle buitenlandse vluchten al vertrokken waren”, blikt Uma terug in Humo.

Uma en haar reisgezelschap hebben hemel en aarde moeten bewegen om toch maar naar huis te geraken. Het is haar papa die uiteindelijk ter hulp snelde.

“Hij zei: ‘Stuur beelden op, ik ga een filmpje posten zodat ze op de ambassade doorhebben dat er nog mensen zitten’. En zo is het uiteindelijk gelukt. Iemand van de Belgische ambassade in Peru heeft ons op een Franse repatriëringsvlucht gekregen.”

Vanaf het vertrek vanuit Bolivia tot hun vertrek met de vlucht, heeft het toch 5 dagen geduurd voor dat Uma terug een voet kon zetten op Belgische bodem.

Showbizznieuws 24/7