-0 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 december 2023
-0 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 december 2023

Uma uit ‘De Mol’: “Toen ben ik in shock thuisgekomen”

Play4

Als je als onbekende Vlaming meedoet aan een van ’s lands bekendste en populairste programma’s, is nadien een bekende kop hebben een oorzakelijk gevolg. Uma, de Mol van dit seizoen, vindt het maar moeilijk om te beseffen dat ze nu overal herkend wordt door mensen. Dat vertelt ze in Humo.

Voor het programma on air gaat, waarschuwen de programmamakers de kandidaten over de mogelijke gevolgen van hun deelname. Dat gaat dan over haatberichten op social media negeren, tot in het openbaar herkend te worden.

“De makers hebben ons wel duizend keer gewaarschuwd, maar je kunt je er niet op voorbereiden”, vertelt Uma.

De eerste keer dat ze publiek herkend werd, vond ze zelf een absurde ervaring. “Twee jonge meisjes staarden me aan en hadden hun ouders aangestoten. Ik was daar niet goed van: zal ik nu overal bekeken worden?”, vroeg ze zich af. “Ik ben toen in shock thuisgekomen.”

Ze houdt ervan om als onbekende haar eigen ding te doen en af en toe eens alleen naar Brussel of Gent te trekken met de trein. “In mijn eentje van het ene café naar het andere struinen en koffietjes en wijntjes drinken, met een goed boek bij de hand. Dat ga ik echt missen”, laat ze zich ontvallen.

Showbizznieuws 24/7