13 °C Antwerpen, BE
vrijdag 17 maart 2023
13 °C Antwerpen, BE
vrijdag 17 maart 2023

Uma uit ‘De Mol’: “Ik had niet op de alarmknop durven drukken”

Play4

Het vergt heel wat zelfkennis en inzicht om het avontuur van je leven stop te zetten. Toch stapte ex-Mol Philippe al na vijf afleveringen uit de bekende reeks. Zijn moed om toe te geven dat het mentaal niet langer haalbaar was voor hem als saboteur, wordt dan ook bejubeld door vrijwel iedereen. Samen met zijn opvolgster Uma vertelt hij er wat meer over in Humo.

Tijdens de live-finale in Paleis 12 in Brussel, mocht Philippe als laatste over de rode loper. “Ik kreeg een spontaan applaus van het publiek. Dat was zo warm, zo mooi, dat heb ik gevoeld tot in mijn kleine teen”, zegt hij voldaan.

Hij besliste halfweg de serie om zijn rol als Mol op te geven en uit het programma te stappen. Een moedige en dappere beslissing, want het blijft een immens avontuur.

Uma zou naar eigen zeggen die beslissing moeilijker kunnen nemen. “Ik denk niet dat ik zoals Philippe op de alarmknop had durven te drukken. Ik had het waarschijnlijk te ver laten komen, zodat ik was gevallen en ten onder gegaan.”

Ze is in het dagelijkse leven zelf al een tikkeltje neurotisch. “Ik heb voortdurend mini-crashes: ik pak zoveel dingen op mij dat ik het op den duur niet meer kan dragen, waarna ik alles uit mijn handen laat vallen”, geeft ze eerlijk toe. “Sterk dat Philippe dat wel heeft gedurfd, weinig mensen zouden het hem nadoen.”

Showbizznieuws 24/7