19 °C Antwerpen, BE
zondag 11 september 2022
19 °C Antwerpen, BE
zondag 11 september 2022

Tina Maerevoet heeft bijzondere rol in Thuis: “ik ben de kindercoach”

Tina Maerevoet
Foto: VRT

Tina Maerevoet kruipt al dertien jaar in de huid van ‘Paulien’ in Thuis, maar de 36-jarige actrice is ook de vertrouwenspersoon van de allerjongste acteurs op de set van de populaire één-serie.

Als ‘kindercoach’ is de actrice al meteen aanwezig bij de casting van de kinderen. “Zo voel je snel of iemand met aanwijzingen omkan, durft te improviseren en kan doorspelen als er iets misloopt.”

Ook nadien blijft de actrice haar poulains begeleiden: “Als er dan iemand gekozen is voor de rol, leg ik uit hoe er op een tv-set wordt gewerkt”, verduidelijkt Tina haar rol als kindercoach in Dag Allemaal.

“k heb er vier onder mijn hoede: Apollonia Sterckx (Britney), Frits De Ruyter (Robin), Sofia Zaifri (Zihame) en Amber Metdepenningen (Jasmine)”, aldus Tina Maerevoet over haar ‘leerlingen’.

“Ik vind het een zalige job, die in ’t verlengde van mijn passie ligt”, vertelt de actrice in Dag Allemaal.

“Ik maak al jaren theater voor kinderen tot 12 jaar en in niet-coronatijden geef ik workshops aan jongeren. Daar haal ik zoveel energie uit!” klinkt het enthousiast bij de Thuis-actrice die na haar dramaopleiding aan het Lemmensinstituut ook nog acht jaar lesgegeven heeft.

Showbizznieuws 24/7