4 °C Antwerpen, BE
vrijdag 2 april 2021
4 °C Antwerpen, BE
vrijdag 2 april 2021

Thuis-acteur: “ik moet soms tegen mezelf beschermd worden”

Peter Van de Velde
Foto: VRT

Peter Van de Velde durft wel eens hard uit te halen op sociale media. Zo liet hij op Twitter al eens zijn ongenoegen blijken wanneer er een huilende baby in de zaal zat of hoe ouders tijdens een Piet Piraat-show op hun smartphones zitten te tokkelen. De Thuis-acteur ontkent in Story echter dat hij gefrustreerd rondloopt…

“Kijk, ik weet dat ik soms tegen mezelf beschermd moet worden”, steekt Peter Van de Velde van wal. “Daarom zit ik al meer dan een hal­ aar niet meer op Twitter. Ik ben rechttoe rechtaan, en dan krijg je soms de deur tegen je smoel.”

“We leven in een maatschappij waar het steeds minder getolereerd wordt dat je je mening uit, zeker als BV. En als kinderheld heb je dan nog een voorbeeldfunctie. Een groot bakkes past daar niet bij”, aldus de acteur die bij de kinderen gekend is als Piet Piraat en Cooper uit Nachtwacht.

“Twitter is de vuilnisbak van de sociale media, voor mij is dat een gevaarlijk medium omdat ik te gevoelig ben. Al die negativiteit irriteert mij, ik moet mijzelf daartegen beschermen”, klinkt het bij Peter Van de Velde.

Showbizznieuws 24/7