3 °C Antwerpen, BE
maandag 4 december 2023
3 °C Antwerpen, BE
maandag 4 december 2023

Thriller van Michael Jackson 40 jaar oud

Foto: Sony Music

Veertig jaar na het verschijnen van Michael Jackson’s Thriller hebben Sony Music en de erven van Michael Jackson een speciale dubbele uitgave van het album uitgebracht: Michael Jackson Thriller 40. Daarop staat naast het originele album ook een aantal zeldzame bonustracks en demo’s.

Op de dubbele cd-set Michael Jackson Thriller 40 telt in totaal 34 tracks: het originele Thriller-album en een nooit eerder uitgebrachte songs, waar Michael destijds aan werkte voor Thriller. Tegelijk met de release van het jubileumalbum zullen op diverse streamingplatforms in immersive audio ook vijftien tracks van The King of Pop uitkomen, die tot op heden enkel beperkt fysiek verkrijgbaar waren. Voor het eerst zijn ook 4k-versies beschikbaar van de originele video’s van Beat It en Thriller.

Sinds de release op 30 november 1982 zijn er meer dan 110 miljoen Thriller-albums verkocht. Ter ere van het veertigjarig jubileum van Thriller vinden wereldwijd diverse fan experiences en evenementen plaats. Ook is een unieke documentaire verschenen over het ontstaan van Thriller.

Michael Jackson Thriller 40 is beschikbaar op cd, vinyl en digitaal.

Showbizznieuws 24/7