22 °C Antwerpen, BE
maandag 12 september 2022
22 °C Antwerpen, BE
maandag 12 september 2022

Thomas Vanderveken: ”de realiteit is mooier dan mijn stoutste dromen”

Foto: VRT

Thomas Vanderveken werd vorige week 40. Een leeftijd waarbij hij al eens kan terugkijken naar zijn carrière en zijn leven. Op zijn 18de was hij voor het eerst te zien als zoon van dokter Gijsbrecht in de VTM-serie Spoed. Voor Thomas meer een hobby dan werk.

“Ik herinner me die eerste dagen op de set: ik wou gewoon eens proberen of ik het leuk vond en kon, acteren, terwijl het voor de andere acteurs bittere ernst was”, laat Thomas weten in een interview in HLN, “Ik studeerde toen nog en voor mij was acteren een hobby en bijverdienste, in het verlengde van wat ik in mijn vrije tijd al deed. Ik vond mezelf zeker niet de beste acteur die er rond liep, maar ik deed m’n best en kwam ermee weg, lacht de presentator van ‘Eén jaar gratis’ en ‘Factcheckers’.

Thomas kan nog steeds volmondig zeggen dat hij van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken. ” Het is bijna als per ongeluk gegaan, uit het ene vloeide telkens het andere voort. Dus natuurlijk ben ik in de wolken met mijn professioneel parcours tot dusver”, vertelt Thomas, “Ik ben erg dankbaar voor alle kansen die zich onderweg aangediend hebben.”

De presentator weet niet wat de toekomst brengt, maar is wel benieuwd naar wat er nog komt. “Als je me op m’n achttiende had verteld dat ik op m’n veertigste twee piepjonge zoontjes zou hebben en op een grote zender zowel een quiz als een interviewprogramma en een consumentenprogramma zou presenteren, zou ik je niet geloofd hebben. De realiteit is mooier uitgedraaid dan mijn stoutste dromen,” aldus Thomas Vanderveken in HLN.

Showbizznieuws 24/7