8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023
8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023

Sergio: “Deelnemen aan het Songfestival is de enige fout in mijn carrière geweest”

Foto: Peter De Smedt / Isopix

Hooverphonic lostte de verwachtingen niet in vorige zaterdag in Rotterdam op het Eurovisiesongfestival. Iemand die maar al te goed weet hoe dat voelt, is Sergio. Hij maakte in 2002 hetzelfde mee.

Ook Sergio zei vanaf dag één dat de top 5 zijn mikpunt was, zo luid dat iedereen het begon te geloven. Met een middelmatige 13de plaats, kwam hij zelfs niet in de buurt van zijn voorspelling. Sergio vertelt in het boek ’65 jaar België op het Songfestival’ hoe dat komt. “Het was deel van mijn show, dat zeggen”, verklaart Sergio, “had ik dat niet gezegd, hadden er nooit zoveel mensen naar het Songfestival van 2002 gekeken. Ik heb het Songfestival hier weer op de kaart gezet. Iedereen is zo kritisch! Hooverphonic heeft nog nooit zoveel kritiek gekregen als nu en ze bestaan al super lang;”.

Met een dertiende plaats was Sergio zelf ook niet blij. “Negende of tiende had ik goed gevonden, maar ik was niet zo happy, nee”, zegt hij, “ik heb een zware prijs voor die deelname betaald. De mensen waren mijn kop op tv beu gezien en radio en tv wilden mijn muziek niet meer spelen. Het heeft een deuk gemaakt in mijn zangcarrière en daarom heb ik jaren gezegd dat mijn deelname de enige fout in mijn carrière is geweest”, aldus Sergio.

Showbizznieuws 24/7