12 °C Antwerpen, BE
zondag 25 september 2022
12 °C Antwerpen, BE
zondag 25 september 2022

Sanne beleeft pijnlijk moment met kleinzoon Artie: “ik mocht hem niet aanraken”

Sanne beleeft pijnlijk moment met kleinzoon Artie: “ik mocht hem niet aanraken”

Maartje Van Neygen
Foto: Showbizzsite.be

Voor vele kersverse ouders was de lockdown bijna een zegen. Er mochten amper mensen op bezoek komen en zo hadden de ouders alle tijd om rustig van hun pasgeboren baby te genieten. Voor de familie en zeker de grootouders was dat iets minder gemakkelijk. Zij mochten hun kleinkind niet knuffelen of aanraken en moesten afstand houden.

Dat was ook het geval voor Erik en Sanne. Hun dochter Maartje beviel 1,5 jaar geleden, met een spoedkeizersnede. In Story doet Sanne haar verhaal. “Maartje was in het ziekenhuis opgenomen met voorweeën. Ze gaven haar weeënremmers en medicatie voor longrijping. Het enige wat ze kon doen, was blijven liggen en hopen dat de baby niet zou komen voor zijn longen gerijpt waren.”

Maar dat was nog niet alles. “Maartje viel flauw en had heel veel pijn. Een spoedkeizersnede na 33 weken zwangerschap was de enige optie. Maartje lag daar half verdoofd met haar onderlichaam uit het zicht. Door de strenge coronamaatregelen mocht ik Artie ook niet aanraken, maar ik was vooral blij dat alles in orde was. Ik moest uiteindelijk weken wachten om hem terug te zien en te knuffelen.”

Showbizznieuws 24/7