16 °C Antwerpen, BE
zondag 11 september 2022
16 °C Antwerpen, BE
zondag 11 september 2022

Ruth Beeckmans neemt afscheid

Ruth Beeckmans neemt afscheid

Foto: VRT

Het was even schrikken toen het nieuws bekend werd gemaakt dat actrice Reinhilde Decleir was overleden. De actrice vocht al eventjes tegen kanker en verloor nu dus de strijd om 73-jarige leeftijd. Dat de actrice gemist zal worden is te merken aan de vele berichten op sociale media.

Zo schrijft Ruth Beeckmans het volgende: “Reinhilde, Toen ik 18 was, ontmoette ik je voor het eerst. Je was één van de juryleden bij het ingangsexamen voor dé toneelschool. Ik moest een leeuw spelen en dat vond ik lastig, maar jij kwam met me mee doen. Jij voor wie ik zoveel respect en ontzag had, jij ging mee op je knieën en samen waren we plots twee leeuwen. Of ik een welpje en jij een beschermende leeuwin. Aan het einde van de ingangsweek vertelde je me dat je dacht dat ik ‘te zacht was voor de harde theaterwereld, maar dat je toch vond dat ik het moest proberen, want dat je de leeuwin in me had gezien’. Daar ga ik je altijd dankbaar voor zijn, voor dat geloof. En met mij, zovele anderen, dat is duidelijk.
Slaapzacht prachtig mens, met het gouden leeuwenhart 💛”

Wij zijn ervan overtuigd dat Reinhilde verder leeft in de vele harten van iedereen die haar liefhad.

Showbizznieuws 24/7