10 °C Antwerpen, BE
donderdag 17 november 2022
10 °C Antwerpen, BE
donderdag 17 november 2022

Piet Huysentruyt was bang om uitgelachen te worden met zijn eerste kunstexpositie

Piet Huysentruyt was bang om uitgelachen te worden met zijn eerste kunstexpositie

Foto: VTM

Piet Huysentruyt is erg enthousiast over zijn comeback met de nieuwe reeks ‘SOS Piet XL’. “In Blankenberge stonden honderden mensen me toe te zwaaien toen ik mijn SOS Piet-auto parkeerde,” glundert hij in Dag Allemaal.

Aan het format van ‘SOS Piet’ is weinig veranderd. “Het koffertje met ingrediënten, de auto, de ‘wat hebben we geleerd vandaag?’ moesten blijven,” volgens Piet.

Naast zijn wederoptreden in de keuken, verkocht Piet zopas op zijn eerste kunstexpositie een schilderij van zijn alom gekende gerecht, kreeft met bloedworst. “Ik was al blij dat er iemand interesse toonde en dat ik na amper twee uur al iets verkocht had,” lacht hij.

Veel mensen zouden wat graag willen dat Piet terug een restaurant opent. Dat is momenteel niet aan de orde. Hij reageert hierop in Dag Allemaal: “Als ik met collega’s praat, hoor ik altijd hetzelfde: ‘Ik doe het nog wel graag, maar…”

Piet lanceerde intussen wel het idee om een nieuw kookplatform ‘Cook at Home’ op te starten. Voor dit soort Netflix voor hobbykoks, deed hij ondermeer beroep op collega’s zoals Wout Bru, Marcelo Ballardin en Sandra Bekkari.

Showbizznieuws 24/7