7 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023
7 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023

Peter Van de Velde: “Dan verhuis ik naar Amerika”

Peter Van de Velde: “Dan verhuis ik naar Amerika”

Peter Van de Velde
Foto: VRT

Heel wat Vlamingen zijn de voorbije maanden ongetwijfeld al naar ‘Red Star Line’, de musical gaan kijken. In de hoofdrol zien we onder andere Peter Van de Velde en Jelle Cleymans. Het verhaal van ‘Red Star Line’ is 100 jaar oud, maar actueler dan ooit.

“Spijtig genoeg wel. Nog altijd zijn er mensen op de vlucht voor oorlog, etnische zuiveringen en op zoek naar een beter leven. IK ben tien jaar geleden op Ellis Island geweest, het eiland in de haven van New York en New Jersey dat dienst deed als grenspost voor de aankomende migranten in die tijd”, zucht Peter Van de Velde in Primo.

Peter is een grote fan van Amerika en heeft er zelfs familie wonen. Het is een droom van hem om ooit in Amerika te wonen.

“De Amerikaan heeft wel een kwalijke reputatie – ongemanierd vaak en hij heeft geen cultuur – maar ik heb er alleen nog maar vriendelijke mensen ontmoet.”

Als Peter euromillions wint, dan twijfelt hij niet meer en verhuist hij meteen naar Amerika. “Maar ik zeg dat nu wel, maar ik doe mijn werk zodanig graag dat ik net zoals mijn grote voorbeeld Jo De Meyere misschien wel tot na mijn tachtigste blijf acteren.”

Showbizznieuws 24/7