14 °C Antwerpen, BE
zondag 2 oktober 2022
14 °C Antwerpen, BE
zondag 2 oktober 2022

Peter Van de Veire: “radio is een meedogenloze jungle voor jonge vrouwen”

Foto: VRT

Siska Schoeters presenteert momenteel op één het programma ‘Durf te vragen’. Daarin neemt de presentatrice geen blad voor de mond en vraagt ze alles wat in haar opkomt aan bepaalde doelgroepen. Een taak die op het lijf is geschreven van Siska.

Maar naast televisiewerk is Siska ook actief op de radio. Zo presenteert ze op Radio 2 ‘De Madammen’. Ze startte haar carrière op de radio bij StuBru, toen ze werd gebeld door Peter Van de Veire om ‘De Afrekening’ te presenteren.

In Tv Familie doet Peter zijn verhaal. “Een producer had me verteld dat ze lesgaf aan een natuurtalent. Natuurtalenten kunnen soms geweldig tegenvallen als ze van zichzelf weten dat ze natuurtalenten zijn. Gelukkig wist Siska dat niet meteen. We lieten haar een test doen.”

En dat was er ‘boenk’ op. “Ik heb sindsdien nog maar weinig radio dj’s zo kloef erop weten zitten van bij het begin. Het was alsof ze je gewoon tijdens een vrolijke wandeling in een wild bos vertelde welke nummers op 1 en 27 stonden.”

Peter gaat nog even verder met het complimenteren van Siska. “Ze is een enorme vakvrouw, maar ik heb gezien hoe hard ze heeft moeten vechten voor haar plek. Veel mensen hadden al snel door dat ze enórm goed is op radio en televisie. Alleen is de meedogenloze jungle van dit vak soms gemeen voor Siska’s én voor alle jonge vrouwen bij uitbreiding.”

Showbizznieuws 24/7