12 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 september 2022
12 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 september 2022

Peter Van de Veire: “Ik zag het als mijn plicht”

Peter Van de Veire: “Ik zag het als mijn plicht”

Foto: Play4

Nooit meer ontwaken met de ‘Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’. Voor velen ondenkbaar, maar het ondenkbare is toch gebeurd. Op 1 april presenteerde Peter zijn allerlaatste show, samen met Kawtar en Wanne. Voor Peter dertien onvergetelijke jaren.

“De ochtendshow was een radioprogramma van drie uur, waarin veel vastligt, maar waarin ook veel onverwachts gebeurt, opnieuw zoals het leven. Ik heb het altijd als mijn plicht gezien om ruimte te laten voor verrassingen”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

Peter probeerde de ochtendshow afwisselend genoeg te houden en ook de actualiteit aan bod te laten komen. “Onlangs hadden we een man uit Geel aan de lijn. Hij was opgegroeid in Kosovo en tijdens de oorlog naar hier gekomen. Hij vertelde zijn verhaal. Ik heb mijn leven hier kunnen opbouwen. Maar hij had zijn papa weggevoerd zien worden en nooit teruggezien. Hij begon te wenen. Oorlog brengt nooit iets goeds. Wij zaten in de studio alle drie met tranen in de ogen. Maar het was zo schoon, zo verrassend. Je voelde ook dat de luisteraars mee waren. Voor mij is dat een goede ochtendshow: er mag gezeverd worden, maar het moet ook maatschappelijk relevant zijn.”

Showbizznieuws 24/7