8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023
8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023

Niels Destadsbader: “Ik heb een bredere smaak dan dat”

Foto: Maarten Geukens

Deze zomer hebben we onze wekelijkse afspraak met Niels Destadsbader en Siska Schoeters voor onze portie Zomerhit-hits. VRT werd al lang niet meer gelinkt aan plezier en daar willen ze met het muziekprogramma toch graag wat verandering in brengen.

“De Eén-kijker zal daar waarschijnlijk efkes aan moeten wennen, maar die is ook niet met zenders bezig. Ons moeder vroeg vorige week nog hoelang James Cooke al voor de VTM werkt”, lacht Niels in Dag Allemaal.

Niels Destadsbader heeft al een aantal jaar Zomerhit gewonnen en voelt zich helemaal thuis in het wereldje. Siska koos enkele jaren geleden nog voor een heel ander genre en ging aan de slag bij Studio Brussel. Ondertussen zit ze al 3,5 jaar bij Radio2.

“Toen ik onlangs ging tanken, zei een man: ‘Zijde gij Siska Schoeters nie? StuBru forever!’ Goe, gast! Of als ik over de wei van Werchter liep, riepen ze mij dikwijls na: ‘Hé Linde Merckpoel’. Mensen zijn echt niet bezig met het feit of ik voor StuBru of Radio 2 werk.”

En ook over Niels bestaan er wel wat misvattingen. “Het is niet omdat ik Nederlandstalige muziek dat ik niet van The Killers of the Red Hot Chili Peppers kan genieten op Werchter. Ik heb een bredere smaak dan enkel Nederlandstalig.”

Showbizznieuws 24/7