2 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 november 2023
2 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 november 2023

Niels Destadsbader bedankt honderden voetbalvrijwilligers

Niels Destadsbader geeft hen een plekje in zijn topploeg FC Wéldoeners

Foto: Maarten Geukens

FC Wéldoeners is een groot succes! Met deze actie zet Radio2 de duizenden voetbalvrijwilligers van Vlaanderen in de schijnwerpers. Die zetten zich met hart en ziel in voor hun ploeg. Als zij er niet waren, zouden er ook geen matchen zijn. Dat de Vlaamse voetballiefhebbers hier ontzettend dankbaar voor zijn, werd duidelijk door de honderden warme reacties die Radio2 kreeg.

Het WK voetbal zorgt voor spanning, emoties en plezier. Maar niet alleen onze Rode Duivels trappen tegen een bal, in elk Vlaams dorp is er wel een voetbalclub waar er met veel passie gesport én gesupporterd wordt. En geen voetbalfeest zonder ontelbare vrijwilligers die zich week in week uit inzetten voor hun ploeg. Ze wassen de truitjes, kalken de lijnen of voorzien de spelers van de nodige verfrissingen. En #tisaanons om hen te bedanken!

De sterren van de zijlijn zijn onmisbaar. Dat vindt Niels Destadsbader ook. Hij vroeg de voorbije weken aan de Radio2-luisteraars: wie zijn de strafste vrijwilligers van Vlaanderen? Vele honderden kanjers werden door voetballiefhebbers uit alle provincies naar voren geschoven. Samen vormen ze de mooiste voetbalploeg van het land: FC Wéldoeners.

Zo is er de 82-jarige Rik die zich al jaar en dag inzet voor de Koninklijke Stormvogels in Haasrode. Zowel spelers als supporters zijn ontzettend dankbaar voor zijn grote inspanningen. Hij krijgt van hen dan ook veel vriendschap en liefde. In augustus overleed zijn vrouw en op haar begrafenis stonden meer dan tachtig voetballertjes, in uniform, aan de kerk. Dat was voor hem een grote steun.

Voetbal is vaak ook een familiezaak. Neem nu Dieter, die bij Olympic Ledegem onder andere het gras maait, de velden klaarmaakt en de kleedkamers onderhoudt. Dat doet hij vaak samen met zijn vader Luc. Zus Elien kuist op haar beurt de kantine. En ook tantes, nonkels, neven en nichten helpen regelmatig een handje.

Showbizznieuws 24/7