2 °C Antwerpen, BE
donderdag 8 april 2021
2 °C Antwerpen, BE
donderdag 8 april 2021

Na kritiek, influencer stapt op in ‘The Social House’

Foto: Jan De Meuleneir/Photonews

Het regende de laatste dagen bakken kritiek op het online broertje van ‘Big Brother’. In ‘The Social House’ worden acht influencers van Instagram en TikTok twee weken samen in een huis gezet waar ze allerlei opdrachten tot een goed einde moeten brengen.

Het Aalsters productiehuis ‘Wunderbaar’ heeft daarmee als doel jongeren te entertainen, maar ze heeft bij de voorbereidingen geen rekening gehouden met de timing van het hele project.

Op sociale media noemen veel kijkers het project onrespectvol omdat deze ‘geprivilegieerde’ mensen wél samen mogen zijn in groep omdat ze toevallig getest zijn op Corona en genoeg volgers hebben op sociale media. Ook wordt er gehekeld op het feit dat alle acht influencers ‘wit’ zijn en er zo niet aan diversiteit wordt gedaan.

Door alle heisa die er ontstond heeft Flo Windey, één van de bewoners van het huis, beslist om uit het online programma te stappen. In een post op Instagram verklaart ze: “Ik heb besloten the social house te verlaten.
Ik probeer al effe om diversiteit en inclusiviteit in de media aan te pakken. Om beter te doen. En dit was duidelijk geen juiste representatie daarvan.”

Windey zegt dat ze nog veel te leren heeft. “Over de timing van dit project ben ik akkoord dat het ongelukkig was. Vooral voor mijn doelpubliek. De coronacrisis weegt op alle jongeren en het was insensitive van mij om daar niet langer bij stil te staan. Mentale gezondheid is iets waar veel jongeren mee strugglen en ik wil vooral voor jullie een stem zijn. Daar ben ik in gefaald. Sorry aan alle mensen die ik heb teleurgesteld of gekwetst. Ik beloof om nog harder mijn best te doen. Tot snel en stay safe!”, aldus de StuBru-presentatrice.

Showbizznieuws 24/7