6 °C Antwerpen, BE
zondag 2 mei 2021
6 °C Antwerpen, BE
zondag 2 mei 2021

Micha Marah over Eurosongdeelname: “wat was ik naïef!”

Micha Marah startte in 1969 haar carrière als 16-jarige zangeres. Tien jaar en vele liedjes later stuurt de toenmalige BRT haar als Belgische inzending naar het Eurovisiesongfestival, al ging dat niet zonder slag of stoot.

Micha werd intern door de BRT gekozen en er zou een hele tv-wedstrijd rond de keuze van haar liedje worden georganiseerd, maar daar liep niet alles zoals iedereen had gehoopt. Micha had nog drie nummers over in de finale. Het winnende nummer ‘Hey Nana’ en het veel populairdere ‘Comment ça va?’ stonden tegenover elkaar in een beslissende stemming. “Ik was er open over dat ‘Comment ça va?’ voor mij het sterkste nummer was”, vertelt Micha Marah zelf in het boek ’65 jaar België op het songfestival’, “het heeft in alle kranten gestaan en het publiek koos elke aflevering resoluut voor dat nummer.”

Maar in de finale was het niet het publiek maar een vakjury die de song koos en die vakjury zat volgens Micha vol met Songfestivalhaters. “Stomme geit die ik was, ik dacht dat die juryleden me graag zagen. Wat ben ik naïef geweest!” Ze kozen met zijn allen voor ‘Hey Nana’, een nummer dat Micha nooit goed heeft gevonden. Haar gevoel werd werkelijkheid, want ‘Hey Nana’ scheerde geen hoge toppen en werd uiteindelijk laatste. Micha bracht het lied nooit uit op plaat. “Achteraf zei ik natuurlijk: Zie je wel? Ik heb toch gezegd dat het op niks trekt?”. Micha kan er nu best wel over praten. “Het is lang geleden en dan ga je je enkel de mooie dingen herinneren”, aldus Micha Marah.

Showbizznieuws 24/7