15 °C Antwerpen, BE
zaterdag 18 maart 2023
15 °C Antwerpen, BE
zaterdag 18 maart 2023

Micha Marah: “Ik, zenuwen? Geen moment!”

“Enkele minuten voor mijn optreden stond ik backstage mijn nagels nog te lakken”, geeft ze lachend toe.

Foto: Peter De Smedt

De Belgische zangeres en presentatrice Micha Marah nam ooit deel aan het Eurovisiesongfestival. In 1979 was zij de Belgische inzending om onze nationale driekleur te verdedigen in Jeruzalem. Ze eindigde op de voorlaatste plaats, maar dat lag volgens Micha vooral aan het nummer. Van zenuwen leek ze weinig last te hebben. Ze vertelt ons in Libelle een leuke anekdote over die avond.

Ze moest deelnemen met een liedje dat haar van hogerhand opgelegd werd. ‘Hey nana’ was volgens Micha niet bepaald een hoogvlieger, en daar gaf het uiteindelijke klassement haar gelijk in. Met vijf punten eindigde ze als voorlaatste in de wedstrijd.

Hoewel ze aanvankelijk zonder al te veel goede moed naar Jeruzalem afzakte, veranderde de sfeer voor haar toen ze de zaal betrad waar het grootse muziekgebeuren zou plaatsvinden.

“Ik herinner me nog het moment dat ik de eerste keer het podium op mocht om te repeteren. Ge-wel-dig! Al die reusachtige kranen met camera’s, de duizenden zitjes, het geluid dat door de lege zaal galmde. Het voelde als thuiskomen”, herinnert ze zich dat magische moment.

“Daar heb ik de knop omgedraaid en ben ik er vol voor gegaan. Van zenuwen had ik op geen enkel moment last. Enkele minuten voor mijn optreden stond ik backstage mijn nagels nog te lakken”, geeft ze lachend toe.

Showbizznieuws 24/7